2009. április 14., kedd

Kínai fürdőszobák 2.

Kicsit időzzünk most el a fürdőszobánál és nézzünk körül, hátha találunk még érdekes dolgokat errefelé, ne kapkolódjunk, aknázzuk ki ezt a témát még jobban.
A követlkező kép egy kínai szállodai szoba fürdőszobáját mutatja, ahol én vendégeskedtem nemrég. A tusolót, mikor visszahelyezzük a tartóba, tehát még elvileg csöpög róla a víz, pontosan a 220-as vezeték fölé tették, így ha esetleg hibás lenne a vezeték, megrázó élményben lenne része az illetőnek. Íme:















Most kukkancsunk be egy kínai család mindennapjaiba. Hogy élik ők hétköznapjaikat. Vajon takarítómániás-e a kínai nép, vagy csak amolyan tessék-lássék? Mivel a következő képek nem jelenthetik az átlagot, ne szűrjünk le elhamarkodott véleményt.














Mosdó mosogatóronggyal. Látszik adnak a tisztaságra, mert a rongy mindig kéznél van, hogy bármikor tisztára varázsolják a fürdőt.
















Tusolófülke melltartókkal lazán hátravetve. Ha valakinek ez szexi, szóljon!
















Ez pedig itt a tusoló belseje ha épp nem fürdik valaki. A porból ítélve, ami az üres joghurtos dobozokon volt, már rég fürödtek a bennlakók. Ebből is látszik, hogy nem pazarolnak a vízzel, ők környzetbarát élnek, szeretik a természetes testszagot.













És végre valami, amiben még én sem találok semmi kivetnivalót.














És a fürdőszoba éke, a mozsógép a centrivel.


Most azért nézzük meg, hogy ennél lehet-e szebbet találni itt Kínában. A következő képek egy pekingi száloda fürdőszobáját mutatja, üvegfallal, elegáns dizájnal. Első osztály. Már csak az a kérdés, hol éreznénk otthonosabban magunkat?





















Persze mindehol van ilyen is olyan is. Mégis a legpocsékabb szálloda egy Észak-kínai hotel volt, Lisen, ahol a rögzített tusolórózsa egy ronggyal volt körülkötve, hogy a víz ne spricceljen szanaszét. Hát hogy tényleg így volt nem tudom, mert nem próbáltam. Már majdnem azt írtam, hogy "Erről sajnos nincs fotóm", amikor véletlenül rátaláltam. Hát persze hogy van fotóm, és viszi itt el a pálmát:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése