2010. szeptember 8., szerda

Kórház a város szélén

Kedves blogom! 

ma pedig valami szépet fogok mesélni neketek: 

Ma voltam egy tajvani doktornál, itt Kínában, beszél angolul, nem kell, hogy idegen emberek elkísérjenek és megpróbálják előadni, mi fáj Frank-nek. 
Írt fel nekem EURÓPAI!!! gyógyszereket, nagyrészt, ahol nem, ott is megjelölte latin betűkkel a hatóanyagot és a kiszerlést. Pl klaritint, ami nagyon jó az allergiára. Mégis csak az van, nem megfázás, mert a torkom nem kapar. 
A kórház, ahol rendel szuper jól néz ki, Magyarországon nincs olyan. Tiszta, nagy, jól felszerelt, szuper.
A gyógyszereket rögtön elkészítik, ahogy az orvos beírta számítógépbe, zacskóba rakják, feltüntetik a nevét, hatóanyag stb, azt hogy mikor kell szedni. A szedést külön kis ikonok segítik: reggel: kakas, délben: nap, este: hold, lefekvés előtt: ágy, étkezés előtt: egy tál rízs, étkezés után: üres tál. A megfelelő ikont számítógép jelöli meg.
Külön felhívják a figyelmet, hogy ellenőrizze a gyógyszert, másnak ne ajánlja, lejárat, gyermek elől stb, mindez angolul és kínaiul. Két telefonszám, ha mégis szükség lenne további segítségre.
Szóval a két véglet, mocskos lepusztult kórház itt Zhang Puban, lásd első fotót a blogban a WC-ről, mint higiéniás alap tananyag. Ebben a kórházban akartak vért venni tőlem! gondoltam inkább mégse. És az ellenekzője, egy szuper tiszta jól szervezett, high tech felszerelt kórház a város szélén, Xiamenben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése