2010. szeptember 24., péntek

Tájfun FANAPI

AFP - Typhoon Fanapi, one of the strongest storms to hit China in years, has left 54 people dead and 42 missing in flooding and landslides in the south of the country, state media said on Thursday.

Vasárnap este Xiamenbe mentem és a tévéből néztem, ahogy a tájfun végigsöpör egy városon. Mivel korábban már jártam ebben a városban, így el tudtam olvasni a nevét és akkor már tudtam, hogy Xiamen-t is hamar elléri a vihar, mert a város kb másfél óra autóútra fekszik. A reggeli órákra ígérték tájfun FANAPI érkezését. Akkor este már nem volt busz vissza Zhangpu-ba, de ha lett volna, visszmentem volna, mert tudtam, másnap nem lesz közlekedés.
Hétfő reggel szélvihar hangjára ébredtem, de azért voltak kocsik, buszok az úton. A legkorábbi busszal mentem volna, ha nincs tájfun, így viszont nem is szálltam volna fel, mert lehetnek földcsuszamlások vagy az erős szél letolhatja a buszt az útról. 
De. 10-kor nem tünt olyan vészesnek a helyzet, elindultam a buszállomáshoz. Nem isálltak sokan sorban jegyért, mint megtudtam, mert alig indult el jáart. Az enyém sem indul egész nap, közölték velem. 
Se busz, se szállás, telefonom lemerülőben, töltőt nem hoztam.
A cégnek szerencsére elindult a teherautója kora délután, ez fog felvenni. Van egy irodánk Xiamenbe, ide mentem menedéket kérve. Itt még dolgoztam is egy kicsit, megnéztem a faxot és válaszoltam a kérdéskre. Este 9-ig interneteztem, legalább eltelt az idő és fedél is volt a fejem felett. Ekkorra tudott csak a kocsi lepakolni és megfordulni. Este 11-re szerencsésen megérkeztem Zhangpu-ba, közben utolértük a tájfunt is. 
Reggelre ez a kép fogadott beünnket, a fák lefeküdtek. 
Más helyen rosszabbul jártak, 54-en meghaltak, 42 eltünt. A károkról nem is beszélve.
 
http://picasaweb.google.com/113402656801357771234
http://www.xanga.com/asiatrekker
http://kinaupdate.blogspot.com/
http://www.google.com/profiles/113402656801357771234


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése